Batı ve Türk Edebiyatında Akımlar | PDF Konu Anlatımlı


Batı, günümüze gelene dek birçok olayla karşılaşmış ve bu olaylar sanat üzerinde derin etkiler yaratmıştır. Mesela mutlak monarşi, klasisizmin doğmasına neden olmuş; Fransız Devrimi mutlak monarşiyi yıkarken aynı zamanda sanatta da bu siyasi görüşün uzantılarına el atıp hürriyet, özgürlük, adalet vb. kavramları edebiyata sokmuştur.

Tüm akımlar, birbirine tepki olarak doğarken hepsi bir diğerinin açığını kapatmaya meyletmiştir. Ya eski kuralları tamamen yıkmışlar ya da ekleme yaparak tam uyumlu hâle getirmeyi amaç edinmişlerdir.

Sizler için hazırladığımız pdf dosyasında Batı edebiyatına ait tüm akımlar ve bunların özellikleri detaylıca neden-sonuç ilişkisi içerisinde incelenmiş ve kümelendirilmiştir. Aynı şekilde LYS üzerinde genellikle makale alıntıları olduğu için elimizden geldiğince bu alıntıları vererek kilit cümleler kurmaya gayret ettik.

İyi çalışmalar.

İçeriklerimiz, pdf anlatımlar dahil, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nca korunmaktadır. Telif haklarının herhangi bir şekilde ihlali, başka yerlerde isimsiz yayımlanması, çeşitli kitap kaynaklarında izinsiz yer alması, içeriğin izinsiz kopyalanıp başka bir isimle tanıtılması vb. ile yapan kişi, kişiler veyahut kurumlar hakkında gerekli işlemler başlatılacaktır. Türkçe ve Edebiyat yönetimi.


Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال